Δελτίο Τύπου για Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

 

Δελτίο Τύπου

Έκτακτο Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο από 19 έως 25 Νοεμβρίου

20 Αριστουργήματα με τις υπογραφές των σπουδαιότερων Γάλλων Δημιουργών

 

Θέμα: Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

Ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς» διοργανώνει επταήμερη προβολή γαλλικών ταινιών που ξεχώρισαν στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Με την υπογραφή μεγάλων δημιουργών, όπως ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και τη συμμετοχή θρυλικών ηθοποιών όπως η Κατρίν Ντενέβ, ταξιδεύουμε σε μια ιστορική κινηματογραφική εποχή που απαντά πανανθρώπινα ερωτήματα.

Μοναδικά φουτουριστικά φιλμ, πρωτοποριακά φιλμ νουάρ, εκπληκτικά αστυνομικά θρίλερ, κωμωδίες με βουλεβαρδιερικές καταβολές, μεγαλειώδη μελοδράματα και συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ με ψυχολογικές και κοινωνιολογικές προεκτάσεις που μπερδεύουν το συναίσθημα με τη λογική και την πραγματικότητα με το εξωπραγματικό, στη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Μέσα από τον πόλεμο που μεταλλάσσεται κι από τη φλόγα του έρωτα που μένει για πάντα άσβεστη, διασώζεται ατόφιος ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής. Με την ελευθερία της ποίησης, με μια πιο φιλοσοφική ματιά, με ονειρικές σεκάνς και ποταμίσια παραμύθια, βιώνουμε διαφορετικές πνευματικές και συναισθηματικές διεργασίες και διαμορφώνουμε μια νέα αντίληψη για την εξέλιξη των εποχών και του κινηματογράφου.

Ταινίες: Τα παιδιά του Παραδείσου, Το τελευταίο μετρό, Νύχτα και καταχνιά, Το αίμα του ποιητή, Αταλάντη, Η Ωραία της ημέρας, η Διαθήκη του Ορφέα, Η Έλενα και οι άντρες της, Ριφιφί, Ψηλά τα χέρια, Η άγνωστη κυρία, Το όνομα του Ρόδου, Μαξ Λίντερ, Περιφρόνηση, Να πεθαίνεις στα 30, Η Σκύλα, Το μίσος, Άλφαβιλ, 400Χτυπήματα, Ο τρελός Πιερό.

Δημιουργοί: ΑΡΣΕΛ ΚΑΡΝΕ,ΑΛΑΙΝ ΡΕΝΕ, ΖΑΝ ΛΥΚ ΓΚΟΝΤΑΡ ,ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΤΡΥΦΩ, ΖΑΝ ΚΟΚΤΩ, ΖΑΝ ΡΕΝΟΥΑΡ, ΖΥΛ ΝΤΑΣΣΕΝ, ΖΑΝ ΖΑΚ ΑΝΟ, ΡΟΜΕΝ ΓΚΟΥΠΙΛ, ΖΑΝ ΒΙΓΚΟ, ΜΑΞ ΟΦΙΛΣ, ΚΑΤΡΙΝ ΝΤΕΝΕΒ, ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΝΤΙΕ, ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ, ΜΙΣΕΛ ΠΙΚΟΛΙ, ΖΑΝ ΠΟΛ ΜΠΕΛΜΟΝΤΟ,ΑΝΝΑ ΚΑΡΙΝΑ, ΜΑΤΙΕ ΚΑΣΟΒΙΤΣ,ΒΕΝΣΑΝ ΚΑΣΕΛ, ΕΝΤΥ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ, ΑΡΛΕΤΙ, ΜΙΣΕΛ ΣΙΜΟΝ, ΠΙΕΡ ΚΛΕΜΕΝΤΙ, ΖΑΝ ΜΑΡΕ, ΖΙΛΙΕΤ ΓΚΡΕΚΟ

Δημοσίευση: http://tvxs.gr/news/sinema/20-aristoyrgimata-toy-gallikoy-sinema-stin-me...